Truck - Bus   |           

Truck - Bus

Algemeen

ADB specialiseert zich in alles wat takelen betreft maar is vooral gekend in de sector van de vrachtwagens en bussen.
Via onze dispatching helpen wij klanten over gans Europa. Waar mogelijk gaan we met onze eigen interventie voertuigen ter plaatse, indien dit niet mogelijk is door timing of afstand sturen wij een contractuele partner ter plaatse. Die in samenspraak met ADB en de klant de beste oplossing aanbied. Wij beschikken in huis over een vier takelwagens uitgerust voor het helpen van de reuzen van de weg. Samen met twee service-wagens die te allen tijde inzetbaar zijn, met geschoolde techniekers, kunnen we alles aan.

Pechverhelping onderweg

Door de combinatie van onze service wagens en geschoolde techniekers zijn wij in staat om vrij veel vrachtwagenpannes te verhelpen langs de weg. Indien de mogelijkheid zich aandient dat er misschien specifieke onderdelen nodig zijn gaan we met een takelwagen ter plaatse die tevens een mobiele werkplaats is. Wij bieden deze service aan over gans de Benelux en waar nodig zelfs over gans Europa. Daarvoor kunnen we rekenen op ons netwerk van contractuele partners.

Takelen van ongevallen

Als je als eigenaar van een transportbedrijf hoort dat ťťn van je vrachtwagens betrokken is in een ongeval gaat er van alles door je heen. Wat is er gebeurd? Hoe is het met m'n chauffeur? Kan m'n vrachtwagen of bus nog hersteld worden? ... Al snel wordt het duidelijk dat dit grote gevolgen kan hebben. De eerste stap is informatie inwinnen, de tweede zal zijn uw vrachtwagen en eventueel de lading te recupereren.

Voor een takelaar is dit net hetzelfde. Eerst moet hij informatie verzamelen. Elke situatie is anders en moet geanalyseerd worden om daarna met het gepaste materiaal ter plaatse te kunnen komen. Een takeldienst moet zich op dit vlak net zo gedragen als een andere hulpdienst. Na een bevraging van de omstandigheden ter plaatse moet zij beslissen hoeveel materieel er zal worden ingezet. Deze inzet moet ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk extra schade wordt gemaakt aan voertuig en lading en dat alles 100% volgens plan en veilig verloopt. Omdat dergelijke takelwerkzaamheden de rekening nogal gauw de hoogte in jagen, proberen wij om altijd de efficiŽntste middelen ter plaatse te sturen en wordt het bergen van uw voertuig altijd begeleid door iemand met minstens 5 jaar ervaring.

ADB beschikt over 4 zware takelwagens voorzien van hefarmen (tot 40 ton), lieren (tot 60 ton), en een erg zware autolaadkraan van 85 ton/m. Via onze partners kunnen we indien nodig zeer specifiek materiaal ter plaatse brengen, die volledig onder ons beheer werkt. Bijvoorbeeld een telescoop kraan, een dieplader, een graafmachine, machines voor ladingbehandeling, ...
Takelen van ongevallen kunnen wij beheren over gans Europa, met als specialisatie de regio Benelux. Indien de afstand erg lang is of er is een grote tijdsdruk in het spel dan laten we een contractuele partner ter plaatse gaan. Wij staan hem na verloop van tijd bij of volgen de takelwerkzaamheden nauwkeurig op.

Internationale repatriŽring

Uw vrachtwagen is gestrand in het buitenland voor gelijk welke reden. Wij repatriŽren uw vrachtwagen met of zonder aanhangwagen terug naar huis. Wij kunnen zorgen voor het transport van uw vervangtrekker of bieden u er indien gewenst zelf ťťn aan.
Slepen in de Europese Gemeenschap is niet vanzelfsprekend. Al naar gelang het land of de agent die je per toeval tegen houdt gelden er andere regels en wetten. Wij hebben daarop ingespeeld door onze takelwagens te voorzien van een TUV keuring, CE-keurmerk en vervoersvergunning. Elk detail en elke veiligheidsvoorziening wordt nauwlettend in het oog gehouden door ons intern controlesysteem gebaseerd op de ISO-methode. Daardoor kunnen wij niet alleen bewijzen dat onze takelwagens uitermate geschikt zijn voor dit werk, maar ook wordt het voor de controleur extra moeilijk om een opmerking te maken op onze sleep.

Links - Ligging - Contact